Use this dismissible announcement area to promote sales and important site-wide messages.

Încearcă FERICIREA!

Ştiai că, în esenţa, omul are o singură dorinţă? Iar aceea este să fie fericit.

Fericirea nu este un “bun” gata pregătit să fie cumpărat de la magazin. Reprezintă un cumul de emoţii, trăiri, sentimente, gânduri, toate reunindu-se într-un întreg, adică în tine, individul care are la îndemână toate pârghiile să trăiască fericirea.

Unde întâlneşti fericirea? La graniţa dintre realitate şi aşteptări.

Este posibil ca aşteptările tale să fie foarte ridicate, iar nerealizarea lor să nu îţi producă stare de fericire, ci mai degrabă anxietate, dezamăgire sau, şi mai rău, depresie. Dezechilibrul este evident şi total nepotrivit pentru atingerea stării mult dorite.

Când realitatea este cu mult mai bună decât aşteptările, starea de entuziasm te poate lua prin surprindere, iar euforia creată poate fi de necontrolat.

Dacă însă înveţi să îţi calibrezi corect aşteptările, observând realitatea, se naşte deja echilibrul, iar starea de fericire începe să se arate.

Aşadar, ce este de fapt, fericirea? Este o stare de mulţumire, bucurie, plăcere, zâmbet, dorinţă, încredere, pace, toate aşezate în mod conştient în interiorul tău.

Ar trebui să fie starea ta de fiecare zi, pe care să o regăseşti în orice faci, orice te înconjoară sau orice experimentezi. Acest lucru nu înseamnă că vei avea afişat pe chip un zâmbet permanent ca semn al stării de fericire.

Înseamnă că, în starea ta de bine şi echilibru, poţi învăţa să îţi găseşti fericirea în lucruri simple şi mărunte, la îndemână şi mereu prezente. Acolo se află fericirea şi o poţi experimenta pentru că tu eşti bine cu tine şi capabil să o observi, să o simţi, să o integrezi.

Îţi propun o încercare simplă. Conştientizează-ţi starea când te trezeşti dimineaţa.

Dacă starea ta este de supărare că deja s-a făcut dimineaţă, că este o nouă zi de lucru, că ai îndatoriri la serviciu rămase nerezolvate şi de ieri, iar până pleci de acasă spre birou trebuie să mai plimbi şi câinele, este evident că acea încruntare de pe faţa ta îţi evidenţiază starea de nefericire.

Dar dacă simţi că nouă zi ajunsă la tine îţi dă oportunitatea să experimentezi şi astăzi o conversaţie plăcută la serviciu, rezolvarea unor sarcini importante pentru clienţii tăi, deci oferire de ajutor, că plimbatul câinelui prin parc îţi dă prilejul să te bucuri de răcoarea dimineţii, iar până la birou poţi alege să mergi pe jos, bucurându-te de primele raze de soare ale zilei, este evident că starea ta de astăzi este fericirea.

Fă-ţi o analiză din cele două perspective şi vezi unde te situezi.

Numai de tine depinde atingerea stării de fericire. Şi fericirea se învaţă, iar ea presupune efort susţinut zilnic. Fii deschis şi blănd cu tine, dă-ţi voie să îţi trăieşti experienţa vieţii şi dintr-o altă perspectivă.

Rămâi conectat

Te anunțăm când apar noi perspective pătrunzătoare
Thank you! Your submission has been received!
An error occurred, please check your input.

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI